Kovács Beatrix Andrea
alapító

Üdvözlöm a MinimalArt Galéria weboldalán!

A Galériát 2020-ban alapítottam, elsősorban azzal a céllal, hogy egy platformon mutassam meg Önnek, hogy a képzőművészet, az iparművészet – különösen a festészet, a lakberendezés, a belsőépítészet és a divattervezés – egy-egy stílusirányzaton keresztül, milyen erős szálakkal kötődik egymáshoz és, hogy korunk egy-egy művészeti irányzata, stílusa hogyan fogja egybe a képzőművészet és az iparművészet ezen ágait azon keresztül, hogy gondolatokat, érzelmeket közvetítenek, hangulatokat, élményeket idéznek fel, és Ön újra meg újra átélheti mindezt. A Galériában kezdetben kortárs absztrakt festményekkel fog találkozni, melyek jól illeszthetők korunk belsőépítészetre jellemző minimalizmusához.

A Galéria feladata továbbá, hogy átvállalja a művészektől az értékesítéssel és a menedzseléssel járó feladatokat. Egyéb tevékenységein keresztül (kiállítások szervezése, művészeti vásárokon való részvétele) ismertséget hozzon és sikereket szerezzen a vele kapcsolatban álló művészeknek.

Küldetése, hogy támogatója legyen egy már korábban, 2017-ben elindult kezdeményezésnek, nevezetesen egy kölcsönös magyar-francia kortárs művészeti kapcsolat kiépítésében való közreműködésnek. A kapcsolat létrejöttében nagy szerepe volt Guy Geymann francia szobrászművésznek, a párizsi Szalon egykori alelnökének. A szobrászművészt a MODEM Modern és Kortárs Művészeti Központ Debrecen igazgatósága fogadta az intézmény fennállásának 10 évfordulójára rendezett ünnepségen, ahol az első tárgyalások zajlottak. Ennek az eseménysorozatnak köszönhetően Magyarország képviseltethette magát a Párizsi Szalon 2018. évi kiállításán. Az eseménysorozat kurátora a Galéria művészeti menedzsere Uzonyi Noémi, Párizsban élő művészettörténész és muzeológus.

Uzonyi Noémi (1989) felsőfokú tanulmányait az ELTE Bölcsészettudományi Karán kezdte 2010-ben, majd művészettörténeti ösztöndíjjal Párizsban a Sorbonne Egyetemen folytatta. 2014-ben muzeológus diplomát szerzett az École du Louvre-ban, majd egy évvel később kulturális menedzser címet a Sorbonne Egyetemen. Diploma után gyakornokként a Musée d’Orsay-ban, a  Grand Palais-ben, a Louvre-ban, a Galerie Laure Roynette galériában, illetve a Montreáli Szépművészeti Múzeumban dolgozott Kanadában. Jelenleg a párizsi Louis Vuitton luxus divat- és kereskedőház értékesítési menedzsere, mellette szabadfoglalkozású művészettörténész és kurátor.

Uzonyi Noémi
menedzser

A Galéria egyelőre online platformként működik, amelyen keresztül lehetősége van az alkotások megtekintésére és megvásárlására az Általános Szerződési Feltételekben leírtaknak megfelelően.

Köszönöm, hogy elolvasta rövid ismertetőmet.  A Galéria blogjában folyamatosan tájékoztatni fogom Önt a Galériát és művészeit érintő eseményekről, tapasztalataimról és a fejlődésről. Örömmel veszem hozzászólásait, véleményét és javaslatait egyaránt.